Jesse Palmberg

Jesse Palmberg

Bender, Citel ja Silver Fox

Kelluvan IT-verkon kunnon ylläpito on kaksivaiheinen toimenpide. Ensin verkon eristystasoa valvotaan eristystason valvontareleellä. Kun eristystaso laskee liian alas, vikaa täytyy lähteä korjaamaan.

Kelluvassa IT-verkossa ensimmäinen eristysvika ei aiheuta vikavirtoja tms., vaan ainoastaan maadoittaa verkon vikapaikasta. Siksi ensimmäinen vika ei aiheuta mitään fysikaalisia muutoksia, joita näkisi suoraan esim. virtamittarilla. Tämän takia vian paikallistaminen on haasteellista, mutta tärkeää, koska seuraavat viat eri potentiaaliin aiheuttavat jo vikavirtoja.

Yksinkertaisin tapa paikallistaa eristysvika on kytkeä verkon osia irti ja seurata eristystason valvontareleestä milloin eristystaso palautuu normaaliksi. Verkon osien pois päältä kytkeminen ei kuitenkaan aina ole mahdollista esim. teollisuudessa ja laivoissa. Ratkaisuksi Bender on kehittänyt erillisiä vianetsintälaitteita, joilla voidaan paikallistaa eristysvikoja sähköt päällä.

Vianetsintälaitteiden toimintaperiaate on, että verkkoon liitetään etsintäsignaalin lähetin, jonka signaali kulkee verkossa vikapaikkaan ja tulee PE-johtoa pitkin takaisin. Erillisillä vastaanottimilla seurataan etsintäsignaalin reittiä, joka johtaa vikapaikkaan.

Etsintälaitteita on kiinteästi asennettavia täysautomaattisia laitteistoja, jossa esim. iso685-D-P toimii eristystason valvontareleenä ja etsintäsignaalin lähettimenä sekä EDS44- signaalin vastaanottimena. Kannettava etsintälaitteisto EDS3090PG sisältää irrallisen etsintäsignaalin lähettimen, joka yhdistetään keskukseen kun eristystason valvontarele on hälyttänyt ja käsipihtiin yhdistetyllä vastaanottimella käydään eri lähtöjä järjestelmällisesti läpi.

Benderin eristystason valvontareleet mittaavat pelkästään eristysresistanssia. Sen ansiosta kapasitiivisten vikavirtojen osuus poistetaan mittauksesta ja eristysvian etsinnästä ja vian paikannuksen herkkyys on paljon parempi kuin maadoitetussa verkossa.

Lisätietoja:
Jesse Palmberg
040 509 1102
jesse.palmberg@enkom-active.fi
LinkedIn

Tuotekoodi Nimi Tuotekuvaus Pakkauskoko Tuotelehti Lisää tarjouspyyntöön
EDS3096PG EDS3096PG Bender, kannettava eristysvian etsintälaitteisto Lisää

Yli 75-vuoden kokemuksella Saksalainen perheyritys Bender on maailman johtava sähköturvallisuustuotteiden valmistaja. Benderillä on yli 1160 työntekijää ja yli 15 % yrityksen resursseista käytetään tuotekehitykseen. Kaikki tuotteet valmistetaan Saksassa.

https://www.bender.de/en/

Takaisin ylös

Käytämme sivustollamme evästeitä taataksemme parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen. Jatkamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää