Radiocrafts:in radiomoduuleiden USB-Kit, jota voidaan myös käyttää paristoilla.

Radiocrafts:in radiomoduuleiden USB-Kit, jota voidaan myös käyttää paristoilla.

Radiocrafts:ilta SIGFOX – radiomoduuli IoT-käyttöön

3.11.2015

IoT-ratkaisuihin on kehitetty tietoliikenneprotokolla SIGFOX

Radiocrafts toimittaa radiomoduuleita ISM-taajuuksille kuten 433MHz, 868MHz ja 2.4GHz.
Tietoliikenneprotokollia on useita; Wireless M-Bus, KNX RF, Zigbee, 6LoWPAN, TinyMesh ja heidän oma protokollansa RC232.

SIGFOX eroaa muista ISM-taajuuksilla käytetyistä protokollista siten, että se toimii SIGFOX-operaattoreiden tukiasemien alueella. Operaattoreita (SNO=SIGFOX Network Operator) on jo useissa maissa esim. EU:n alue, Ukraina, Uusi Seelanti, Japani, Singapore ja Intia. Hyvin katettuja kaupunkialueita ovat mm. Varsova, München, Milano, Dublin, Praha, Antwerpen, Umeå, Wien, San Francisco ja Las Vegas.
SIGFOX-verkon kasvaessa on asiakkaiden saavutettavissa koko maailmanlaajuinen SIGFOX-verkko. Tämän teknologian avulla voidaan toteuttaa varsin laajoja sovelluksia ilman maantieteellisiä rajoituksia.

Radiocrafts:in uusi SIGFOX-moduuli on RC1682-SIG

RC1682-SIG on yhteensopiva muiden Radiocrafts:in radiomoduulien kanssa. Sen tekniikka pohjautuu ultra narrowband-teknologiaan, jonka avulla moduulille saadaan erittäin pitkä kantama. Tämän ansiosta tukiasemat voidaan sijoittaa varsin kauas toisistaan. Moduuli toimii eurooppalaisella 868MHz taajuudella.

Moduuli on pieni 12.7 x 25.4 x 3.3 mm ja tarvitsee vain pienen antennin ja pariston, jonka avulla se voi toimia jopa yli 10v.
Moduuli täyttää EU R & TTE direktiivit (EN 300 220, EN 301 489, EN 60950).

SIGFOX – tuotekehityskitti RC1682-SIG-D sisältää kaksi testikorttia USB-liitännällä ja ”Platinum”-SIGFGOX – liittymän, joka mahdollistaa 140 uplink- ja 4 downlink- viestiä vuorokaudessa vuoden ajan aktivointipäivästä alkaen.

Radiocrafts:in sivuilta on ladattavissa ilmainen RCTools-SIG –konfigurointiohjelmisto.
Kitit toimivat aktivoinnin jälkeen kaikkialla Eurooppaan asennettujen SIGFOX-tukiasemien alaisuudessa.

Lisätietoja:
Antero Markkula
Enkom Active Oy    
0400 411 368
antero.markkula@enkom-active.fi
LinkedIn

 

« Takaisin


© 2018 Enkom Active Oy | Tekninen toteutus Aldone