SENtral –oheisprosessori suuren volyymin sovelluksiin kelakoko 4000 kpl

SENtral –oheisprosessori suuren volyymin sovelluksiin kelakoko 4000 kpl

SENtral M2M –moduulit. Valittavana on kahdeksan erilaista moduulia tarvittavien antureiden mukaisesti. Liitäntä ja ohjelmien lataus I2C:n kautta.

SENtral M2M –moduulit. Valittavana on kahdeksan erilaista moduulia tarvittavien antureiden mukaisesti. Liitäntä ja ohjelmien lataus I2C:n kautta.

SENtrode-kehityskitti on saatavana rannekellon muodossa. Tiedonsiirto toimii Bluetooth LE:n avulla.

SENtrode-kehityskitti on saatavana rannekellon muodossa. Tiedonsiirto toimii Bluetooth LE:n avulla.

PNI kehittää sisänavigointia SENtral-tuotteillaan

19.10.2015

Amerikkalainen PNI on kehittänyt ja valmistanut geomagneettisia kompassiantureita jo 1980-luvulta alkaen.

Kehitystyön tuloksena on syntynyt antureita pieniin laitteisiin esim. urheilurannekelloihin ja raskaampiin laitteisiin kuten ajoneuvoihin ja mittaussovelluksiin. Kompassiantureihin on yhdistetty gyroskooppeja ja kiihtyvyysantureita, joiden avulla on mahdollista toteuttaa ulkopuolisista apuvälineistä riippumatonta paikannusta (esim. WiFi/Bluetooth-majakat).
Nopeimmin kasvavat paikannusantureiden käyttöalueet ovat urheilu ja liikunta, terveydenhuolto sekä matkapuhelimien paikannukseen perustuvat palvelut.

PNI:n tuotekehitystyö on johtanut tuoteperheeseen nimeltä SENtral. Tuoteperheen ydin on pieni (1.6mm x 1.6mm x 0,5mm) oheisprosessori, joka lukee yhdeksän akselin anturitietoja (3D-gyro, 3D-kiihtyvyys ja 3D-kompassi). Piiri kalibroi antureita jatkuvasti ja vähentää magneettisia häiriöitä. SENtral sisältää lisäksi hyvin parametroitavan Kalman-suotimen ja yhteensä 104 hardwarepohjaista matemaattista funktiota. Piiri tukee liukulukulaskentaa. Lisäohjelmille on käytettävissä RAM-tilaa, 24k ohjelmille ja 16k datalle.

Lähtötietona saadaan yhdeksän akselin mittaustulokset: ”Euler angles (heading, pitch and roll), quaternions, rotational velocity, linear acceleration and magnetic field”.
SENtral laskee ja tunnistaa myös kävelyyn liittyvät parametrit ja siihen on lisensioitavissa tuki tarkkaan sisänavigointiin kävelyntunnistusalgoritmien avulla. Barometrisen anturin avulla saadaan tietoon esim. kerrostalon rappusissa kävelijän kerrostieto.

SENtral A on suunnattu matkapuhelimiin ja taulumikroihin. Se tukee Android 4.4. KitKat–antureita. SENtral A:n tehontarve on todella pieni: 200uA/1.8V, 140 000 liukulukuoperaatiota sekunnissa.
Verrattuna Cortex M0:lla tehtyyn vastaavaan SENtral–ratkaisun tehonkulutus on siitä vain noin 1%.

Tehontarpeen vaihtelut:
Enintään: 800 µA
Tyypillinen: < 100 µA at 7 Hz Kalman-suotimen päivitysnopeus
Standby: 5 µA

Valikoimassamme on seuraavia SENtral-tuotteita:

  • SENtral ja SENtral A-oheisprosessori: koko 1.6mm x 1.6mm x 0,5mm
  • SENtral M2M-moduulit: koot 11mm x 11mm ja 11mm x 22mm
  • SENtral–kehityskitti, rannekellomalli tai IoT-malli, jotka sisältävät yhden SENtral M2M -moduulin, Bluetooth LE:n, prosessorin ja akun. Rannekellomallissa on optinen sykeanturi ja IoT-mallissa on barometrinen anturi.
     

 

 

 

 

 


Kuvassa on PNI:n kävelyalgoritmin reitti sisätiloissa. Lopputarkkuus oli 1m lähtöpisteeseen verrattuna. PNI:n ratkaisu on täysin itsenäinen eikä se tarvitse ulkoisia referenssejä.
Kävelyreitillä oli toimisto-, tehdas- ja varastotiloja sekä runsaasti rauta- ja teräsesineitä. Mittaus sujui silti häiriöittä.

Lisätietoja:
Antero Markkula
Enkom Active Oy    
0400 411 368
antero.markkula@enkom-active.fi
LinkedIn

« Takaisin


© 2018 Enkom Active Oy | Tekninen toteutus Aldone